Setonův hrnec - Pavlov   18.10.2003

foto: Lenka C2020Z

Setonův hrnec




kopání jámy (průměr 30 cm, hloubka 40 cm), nahřívání kamenů v ohni (2 hodiny)

Setonův hrnec






naklepávání masa

Setonův hrnec




maso připravené na zabalení
3 plátky vepřových řízků, slanina, sůl, pepř, sladká paprika, kečup, arašídy, jablko, cibule, česnek, kopřivy, černý bez (listy)

Setonův hrnec






jáma vystlaná větvičkami

Setonův hrnec





vloží se kolík, žhavý popel, nahřáté kameny, brambory...

Setonův hrnec






...masíčko...

Setonův hrnec






...opět nahřáté kameny a žhavý popel

Setonův hrnec






pak se jáma zasype hlínou








Setonův hrnec






po 20ti minutách se vyndá kolík naleje se voda, maso se dusí v "hrnci" celkem 2 hodiny

Setonův hrnec


možno servírovat na táccích z proutí a listí, dobrou chuť

Doporučení pro příští vaření v jámě: jámu vystlat větvičkami, pak žhavý popel, nahřáté kameny, brambory, maso zabalené v listí, nahřáté kameny, listí zadržující zeminu, zemina


zpět na úvodní stránku